RU

Pompe de circulație

|
-45 lei
Set olandez 11-2x1 p-u pompa
-275 lei
Pompa de circulatie TAIFU 25/60-130
-326 lei
Pompa de circulatie TAIFU 25/80-180
-337 lei
Pompa de circulatie TAIFU 32/60-180
-207 lei
Pompa de circulatie GREENPRO 15/6T-130
-207 lei
Pompa de circulatie GREENPRO 25/4T-180
-373 lei
Pompa de circulatie WITA U55/25 181
-211 lei
Pompa de circulatie GREENPRO 25/6T-180
-214 lei
Pompa de circulatie GREENPRO 25/6T-130
-221 lei
Pompa de circulatie GREENPRO 32/6T-180
-400 lei
Pompa de circulatie WITA U55-32 181
-271 lei
Pompa de circulatie Mayer GPD 20-5
-271 lei
Pompa de circulatie Mayer GPD 25-5
-508 lei
Pompa de circulatie TAIFU 32/80-180
-296 lei
Pompa de circulatie Mayer GPD 32-6
-349 lei
Pompa de circulatie GREENPRO 25/8T-180
-634 lei
Pompa de circulatie WITA U75/32 181
-367 lei
Pompa de circulatie Mayer GPD 20-6 SB
-652 lei
Pompa de circulatie WITA U75/25 131
-380 lei
Pompa de circulatie DAB VA 35/130 mm
-720 lei
Pompa de circulatie WITA UPH 15/15 E3
-413 lei
Pompa de circulatie DAB VA 55/130 mm

Pompele de circulație sunt echipamente de baza în sistemele de încălzire, ventilare și aer condiționat (HVAC), precum și în sistemele de distribuție a apei calde. Acestea au rolul de a asigura circulația fluidului într-un sistem, asigurând distribuția uniformă a căldurii sau a apei calde în întreaga locație. Pompele de circulație pot fi utilizate în diferite aplicații, inclusiv în locuințe rezidențiale, clădiri comerciale, industriale sau instituționale.

Principiul de funcționare al pompelor de circulație constă în crearea unui flux de lichid prin intermediul unui sistem de conducte. Acestea sunt amplasate în circuitul de încălzire sau de răcire și sunt conectate la conductele principale. Odată ce pompa este pornită, aceasta generează presiune și forțează lichidul să circule prin conducte, astfel încât căldura să fie transferată în spațiile dorite sau pentru a furniza apă caldă.

Există mai multe exemple de pompe de circulație disponibile pe piață, inclusiv:

 • Pompe cu rotor umed: Acestea sunt cele mai renumite modele de pompe de circulație folosite în sistemele HVAC. Au un rotor care se rotește într-o carcasă și sunt capabile să pompeze lichide cu o vâscozitate redusă. Aceste pompe sunt eficiente și durabile, având o durată de viață lungă.
 • Pompe cu rotor uscat: Acest tip de pompă utilizează un rotor magnetic, care acționează magnetul permanent în interiorul pompei. Acest design elimină complet contactul dintre rotor și fluidul pompat, asigurând o funcționare fără scurgeri și o întreținere redusă.
 • Pompe cu circulație forțată: Acestea sunt pompe de circulație care pot fi utilizate pentru a forța circulația lichidului într-un sistem. Sunt utilizate în special în sistemele de încălzire sau răcire centralizate, unde este necesară o presiune mai mare pentru a asigura o distribuție eficientă a căldurii sau a apei calde.

Indiferent de tipul de pompă de circulație utilizat, este important să se acorde atenție instalării și întreținerii acestora pentru a asigura o funcționare eficientă și durabilă. Iată câteva aspecte cheie de luat în considerare:

 • Instalare corectă: Asigură-te că pompa de circulație este instalată în conformitate cu instrucțiunile producătorului. Verifică conexiunile, siguranța electrică și asigură-te că pompa este montată într-o poziție corespunzătoare pentru a permite circulația eficientă a lichidului.
 • Verificarea presiunii: Monitorizează presiunea sistemului în care este instalată pompa de circulație și ajustează-o în funcție de cerințele specifice. Asigură-te că presiunea este reglată corespunzător pentru a obține o distribuție uniformă a căldurii sau a apei calde în întreaga locație.
 • Curățare și întreținere regulată: Efectuează o curățare și o întreținere regulată a pompei de circulație pentru a preveni acumularea de sedimente sau depuneri care pot afecta performanța acesteia. Înlocuiește filtrele în mod regulat și verifică starea generală a pompei.
 • Verificarea scurgerilor: Monitorizează pompa de circulație pentru orice semn de scurgeri de lichid sau scurgeri de ulei. Dacă observi astfel de scurgeri, repară-le imediat pentru a evita daune suplimentare.
 • Înlocuirea în timp util: Dacă pompa de circulație prezintă semne de uzură excesivă sau nu funcționează corespunzător, ia în considerare înlocuirea acesteia cu o pompă nouă. O pompă de circulație defectuoasă poate duce la o distribuție ineficientă a căldurii sau a apei calde, ceea ce poate afecta confortul și eficiența sistemului.

Pompele de circulație Chisinau sunt componente de baza a sistemelelor de încălzire, răcire și alimentare cu apă caldă. O instalare și întreținere adecvată sunt esențiale pentru a asigura o funcționare eficientă și durabilă a acestora. Consultă întotdeauna instrucțiunile producătorului și, dacă este necesar, apelează la un specialist pentru instalare sau întreținere profesională a pompelor de circulație.

Cum sa alegi pompa de circulatie buna?

Alegerea unei pompe de circulație bune depinde de mai mulți factori importanți. Iată câteva aspecte cheie de luat în considerare în procesul de selecție:

 • Cerințele sistemului: Înainte de a achiziționa o pompă de circulație, trebuie să înțelegi cerințele sistemului în care urmează să fie utilizată. Determină debitul și presiunea necesare, dimensiunile conductelor și distanțele de pompaj. Aceste informații te vor ajuta să identifici pompa potrivită pentru a asigura o circulație eficientă a lichidului în sistem.
 • Eficiența energetică: Alege o pompă de circulație care oferă o eficiență energetică ridicată. O pompă eficientă din punct de vedere energetic va reduce consumul de energie și va contribui la economisirea costurilor pe termen lung. Verifică eticheta energetică a pompei și asigură-te că este clasificată ca fiind eficientă din punct de vedere energetic.
 • Durabilitate și calitate: Optează pentru o pompă de circulație fabricată de un producător de încredere și care are o reputație solidă în industrie. Verifică recenziile și ratingurile produsului pentru a obține informații despre durabilitatea și fiabilitatea acesteia. O pompă de calitate superioară va avea o durată de viață mai lungă și va necesita mai puține reparații sau înlocuiri.
 • Funcționalități și caracteristici suplimentare: Analizează funcționalitățile și caracteristicile suplimentare pe care le oferă pompa de circulație. Unele pompe pot avea funcții de control al vitezei, protecție la supratensiune sau funcții de economisire a energiei. Alege pompa care se potrivește cel mai bine nevoilor și preferințelor tale.
 • Costul total de proprietate: În momentul alegerii, ia în considerare costul total de proprietate al pompei de circulație. Acesta include costul de achiziție, costurile de funcționare (consumul de energie) și costurile de întreținere. Evaluând costurile pe termen lung, poți face o selecție mai înțeleaptă și poți alege o pompă care oferă un raport calitate-preț excelent.
 • Consultă un specialist: Dacă nu ai cunoștințe avansate în domeniul pompelor de circulație, consultă un specialist sau un instalator profesionist. Aceștia îți pot oferi sfaturi personalizate, pe baza nevoilor specifice ale sistemului tău și pot face recomandări în funcție de experiența lor.

În final, alegerea unei pompe de circulație bune implică o evaluare atentă a cerințelor sistemului, a eficienței energetice, a durabilității și a caracteristicilor suplimentare ale pompei. Ia în considerare toți acești factori și selectează o pompă de circulație potrivită care să asigure un sistem eficient și durabil. 

Vezi totarrow down

© TeploMall.md - Magazin si depozit cu instalatii de incalzire si climatizare, servicii de montaj si reparatie in Moldova - Jara Монтаж кондиционера

chat